Руският президент Владимир Путин определи като грешка решението на Съветския съюз

...
Руският президент Владимир Путин определи като грешка решението на Съветския съюз
Коментари Харесай

Путин: Сгрешихме с изпращането на съветски танкове в Прага и Будапеща. Но Русия не е колонизаторка

Руският президент Владимир Путин дефинира като  " неточност " решението на Съветския съюз да изпрати танкове в Унгария и Чехословакия, с цел да смаже всеобщите митинги по време на Студената война, съобщи Ройтерс. Путин приказва на пленарната сесия на Източния стопански конгрес във Владивосток.

Преди това президентът акцентира, че Русия в никакъв случай и на никое място не е била колонизаторка, за разлика от западните страни.

" Сътрудничеството ни постоянно е било изграждано на равноправна основа или с готовност за помощ и поддръжка ".

Минути по-късно президентът бе помолен да разяснява нахлуването на руски войски в Будапеща през 1956 година и Прага през 1968 година

" Това беше неточност. Не е вярно да се прави нещо във външната политика, което накърнява ползите на други нации ", смутено посочи президентът, който през 2022 година изпрати стотици хиляди бойци в Украйна, предизвиквайки най-голямата сухопътна война в Европа след Втората международна война.

— snatch (@sna7c4)

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР